+36 20 232 02 90 info@czifraildiko.hu

Valóban meg lehet mondani, mikor érdemes vinni a babát fotózásra?

Egy korábbi bejegyzésben éppen arról írtam, hogy mikor érdemes hozni az újszülött babát fotózásra, mert nem csupán a napjainak száma számít, hanem több tényezőt is figyelembe szoktam venni, amikor időpontot egyeztetek a családdal. A mai blogbejegyzés pont az előző cikkben tárgyaltakkal megy teljesen szembe, legnagyobb meglepetésemre, Noel végigaludta a fotózást, így egy etetéssel kevesebb, mint 2 órán át tartott a session.

Mik a fontos szempontok a dátum kiválasztásánál?

Noel 4160 g-mal született, egy héttel a kiírt dátumot követően. Ahogy azt már több helyen írtam, az időre született, vagy túlhordott babákkal általában lassabban megy a fotózás. Ők már nemcsak a súlyukat tekintve igen fejlettek, hanem az idegrendszeri fejlődésük is előrébb járhat, mint annak a babának, aki 3 kiló körüli súllyal születik, 1-2 héttel a kiírt időpont előtt. Noel anyukája egyébként nem bízta a véletlenre a fotózást. Már fél évvel ezelőtt, tavaly augusztusban felvette velem a kapcsolatot, hogy szeretné majd hozni a kisbabáját újszülött fotózásra. A szülés után pedig másnap írt, így – a sikeres egyeztetést követően – már 7 naposan fotózhattam is Noelt.

Arra számítottam, hogy nem lesz könnyű dolgom, de szerencsére nem így lett. A nyugodt babához nyugodt, kiegyensúlyozott szülők társultak, így végig zökkenőmentes volt a fotózás folyamata. Ennek eredményeképpen 3 különböző szettből 4féle háttér előtt 9féle beállításban készültek képek, így a szülők ezekből választhatták ki a szívükhöz leginkább közelálló képeket retusálásra. A fotózás összesen 1 óra 45 percig tartott, közben Noel kapott enni is, és egy tiszta pelust is. Íme, Noel galériája:

A szülők a következő sorokkal gondolnak vissza a fotózásra:

Nagyon szuper volt minden, az biztos, hogy ajánlani foglak téged mindenkinek! Profizmusod megnyugtató volt, és tudtam, jó kezekben van a tökmag. Valószínűleg ő is jól érezte magát, mert hazaértünk és nyomott egy 5 órás szunyát.”

Lassan nálatok is aktuális lesz az újszülött baba fotózása? Még nem vagy abban biztos, hogy szeretnéd kisbabád első arcvonásait gyönyörű képeken látni? Hidd el, később ő is örülni fog. Ide kattitva találsz információt arról, hogy milyen kérdéseket válaszolj meg magadnak, mielőtt jelentkezel a fotózásra. Szeretettel várlak erre a célra kialakított stúdiómban Székesfehérváron, ide kattintva tudsz jelentkezni.