+36 20 232 02 90 info@czifraildiko.hu

Örökre rabul ejtő újszülött fotózás az első 10 napban

Egy kisbaba születése varázslatos esemény az egész család életében. Amikor végre a kezedben foghatod őt, elérzékenyülten pillantasz az aprócska jövevényre és szótlanul gyönyörködsz a most született csodában.

Legszívesebben a nap összes pillanatát megörökítenéd. Lesben állsz az okostelefonoddal, hogy egy gyűrött mosolyt vagy egy magzatpózos, édes alvást elkapj.

Az otthon készített képek általában rendben is vannak. A gond mégis az, hogy nem sikerül kihozni belőlük a pillanat illatosan édes báját. Éppen az a plusz hiányzik, amitől a képek évek múlva is emlékezetesen ragyognak.

Az ördög itt is a részletekben rejlik:

 • a fáradtságkómától nem tudsz a részletekre figyelni
 • mire elkészül a kép, a mosolyból sírás lesz
 • a rossz fókuszálás miatt pixelesek lesznek a képek
 • nem optimálisak a fényviszonyok, vagy a háttérben marad valami zavaró
 • éppen mindkét kezed tele van, lábbal pedig nehéz fotózni.

Pontosan tudom, hogy mit érzel. Két gyermek édesanyja vagyok és én is átéltem ezt az élethelyzetet. Ebben az időszakban néha még ébren lenni sem könnyű, nemhogy elkapni a tökéletes pillanatot.

családi fotózás

Leggyakrabban előforduló kérdések

Hol történik a fotózás?

A fotózás a saját stúdiómban történik, Székesfehérvár kertvárosi részén, ahol csend és nyugalom vár titeket, valamint egy kifejezetten újszülött fotózásra berendezett és felszerelt stúdió.

A hátterek mellett rengeteg kelléket, kisruhát, kiegészítőt találtok itt, és ti választhatjátok ki, hogy miket használjunk a fotózás közben.

Emellett lehetőség van a babát megetetni, tisztába tenni. Van cumisüveg melegítő is, arra az esetre, ha hoztok lefejt anyatejet, vagy tápszert.

 

Mivel kell készülni a fotózásra?

Nem szükséges külön venned a fotózásra semmit sem a babának, mert a boltokban kapható bodyk, kisruhák mind bő, nagy méretek, emiatt a fotókon gyűrődnek, redőződnek. A stúdióban tudtok válogatni a szebbnél szebb, puha anyagból, kézművesek által kifejezetten fotózásra készített aprócska ruhákból.

Viszont nagyon nagy segítség, és felgyorsítja a fotózást, ha hoztok magatokkal:

 • cumit
 • tápszeres baba esetén legalább 3 etetésre elegendő tápszer mennyiséget
 • anyatejes baba esetén lefejt tejet.

Van cumisüveg melegítőm, hogy testhőmérsékleten tartva bármikor lehessen használni az anyatejet/tápszert, amikor szükséges.

Fotózás közben a baba a főnök, hozzá igazodunk végig, emiatt is tart akár több órán át a fotózás. Ha enni támad kedve, ezt bármikor megteheti.

 

Hátterek, kellékek

A stúdióban minden kellék megtalálható, ami a fotózás során szükséges, így neked nem kell semmit beszerezned. A kelléktáram folyamatosan bővítem, így egyre több kellék áll rendelkezésre.

Egyszínű papírhátterek, barna, illetve kék fine art háttér, világos és sötét deszka háttér, gyapjú flokatik több színben, babzsáktakarók, fiók, kiságyak, vödör, fa tál, rengeteg fejpánt, kötött kis sapkák, bonettek, ruhák, wrapok állnak rendelkezésre. Fotózás előtt megbeszéljük, hogy milyen színeket, anyagokat, háttereket, kellékeket használjunk.

 

Smink és frizura

Ha szeretnéd, felár ellenében kérhetsz sminket. Lehetőség van a stúdióba hívni a sminkest, így a fotózás a szépítkezéssel kezdődik.

 

Családfotózás, testvérfotózás

A fotózást a közös képek elkészítésével kezdjük, mert az apukák és a nagyobb testvérek nem biztos, hogy kibírják a várakozást. Miután a családi képek készen vannak, ők nyugodtan elmehetnek, nem szükséges végig itt ülniük a fotózás további részében.

A fotózáson csak az újszülött számára tudok biztosítani ruhát, így kérlek, hogy a többi családtag ruházatát illetően, akik a fotón szeretnének szerepelni, az alábbi szempontokat tartsd szem
előtt:

 • leginkább egyszerű pasztell és föld színeket viseljetek, pl. bézs, fehér, krém, barack, olívazöld, kék, barna, ezek világos árnyalatai.
 • a ruha legyen mindenki számára kényelmes, laza, könnyed, egyszerű, a ti stílusotok, amiben jól érzitek magatokat (ing, blúz, póló, anyagát tekintve pamut, sifon, tüll jó mutat a képeken).
 • Fontos, hogy a család ruhájának a színei és stílusa illeszkedjenek egymáshoz, harmonizáljanak.
 • Ha van olyan ruha, amihez ragaszkodtok, akkor kérem ezt is előre jelezni.

 

Képek válogatása, rendelés, fizetés

A fotózás után az összes nyersképet tömörítem és feltöltöm egy online galériába, aminek a linkjét megosztom veled emailen. Így ti otthon, kényelmesen tudjátok kiválogatni a képeket, amiket szeretnétek retusálva, digitálisan megkapni. Az utalás azután történik, hogy kiválogattad és elküldted nekem a képszámokat.

Lehetőségetek van több képet is választani a csomagban foglaltakon felül, ezek árát a csomagokban feltüntetem.

Az elkészült képeket digitálisan adom át, általában 2 héten belül küldöm Drive-on keresztül, ha több idő szükséges, ezt mindenképpen jelzem.

 

Nyersképek

Az albumban található összes nyers kép megvásárolható a csomagáron felül egyszeri egy összegben, 70.000 Ft-ért. Ezek a képek egyáltalán nem retusáltak, ugyanolyan formában kerülnek átadásra, ahogy az online mappában láthatóak, nem tömörítve és VÍZJEL NÉLKÜL. A fotók internetes publikálásra NEM HASZNÁLHATÓAK. 

 

Hogyan és mikor lehet/kell jelentkezni újszülött fotózásra?

Ha már kismamaként tudod, hogy szeretnél hozzám jönni, nyugodtan jelentkezhetsz, ilyenkor a szülés tervezett időpontjára írlak be a naptáramba, és a konkrét időpontot akkor beszéljük meg, amikor a baba megszületett.

Ha már megszületett a kisbabád, akkor is írhatsz, a baba 10-14 napos koráig tudom őt fotózni az oldalamon látható módokon.

Az újszülött fotózási élmény magában foglalja:

2-3 órás stúdiófotózást

családi portrékat (igény szerint)

a stúdióban rendelkezésre álló újszülött méretű ruhák, kellékek és kiegészítők teljes körű használatát

a kiválasztott képek retusálását az én stílusom szerint

15 db kép választható

 

55.000.- Ft

(10.000.- Ft előreutalása szükséges a jelentkezéskor)

Válts luxusra

Ez az időszak gyorsan feledésbe merül, mert a baba folyamatos fejlődése feledteti a korábbi pillanatokat, szóval tegyük kézzelfoghatóvá a szép emlékeket. Ha 15 képnél többet rendelsz, csomagot válthatsz.

csomag frissítések

Prémium

______________________

+10 kép az alapcsomag mellé

smink 1 fő részére

1 db prémium vászonkép 40×30 cm méretben

 

+40.000.- Ft

Deluxe

______________________

+20 kép az alapcsomag mellé

smink 1 fő részére

1 db prémium vászonkép 40×30 cm méretben, és 1 db exkluzív minőségű mini leporelló fotókönyv a választásotok szerint

 

+75.000.- Ft

Jelentkezési lap újszülött fotózásra

A saját, teljes nevedet írd ide.
Kérlek, ide írd azt az email címedet, amin biztosan elérlek.
Kérlek, ezt a formátumot használd: 06201234567
Kérlek, az orvos által meghatározott napot írd ide, ha már megszültél, azt a napot.
Kérlek, ide írd a babád nevét, testvért, ha van, kérdésedet a fotózással kapcsolatban