+36 20 232 02 90 info@czifraildiko.hu

Bár 2022 már nem csak az újszülött fotózásról szólt, de a munkáim nagyobbik hányadát még mindig ez teszi ki. Minden évben átnézem az előző év képeit, tavaly januárban készítettem egy videót is arról, hogy hány babát fotóztam 2021-ben. Ez ugyan idén elmaradt, viszont átnézve a képeket érdemesnek tartom bemutatni a legfelkapottabb pózokat, amiket a családok kérnek. Merthogy az újszülött fotózással kapcsolatban mindent leegyeztetünk előre, a fotózás elején pedig lehetőségetek nyílik átnézni a kellékeket, és a használható anyagokon, színeken, kellékeken kívül megbeszéljük azt is, hogy milyen pózokban szeretnétek viszontlátni a babát.

Mutatom a tavalyi év 5 legsikeresebb beállítását.

1.Potato sack

Szándékosan nem magyarul írtam, a szó szerinti fordítása krumplis zsák 😀

Nem tudok ezzel vitatkozni, valóban ez a legkifejezőbb szópár, amit erre a pózra mondani lehet. Avatatlan szemnek első ránézésre igen ijesztő, viszont itt szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy semmi olyan nem történik a babával (sem ebben a pózban, sem a többiben), ami ártana neki. Itt egész egyszerűen azt a pózt keresem meg, ahogy az anyaméhben is volt, és bebugyolálom. Általában azok a babák, akik ébren vannak, erre a bugyolálásra megnyugszanak és elalszanak – hiszen az ismert, biztonságos légkör veszi őket körbe, persze magzatvíz nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a képen látható baba 8 hetes volt a fotózás idején, tehát pontosan 6 héttel idősebb, mint az ajánlott kor újszülött fotózásra. Ébren volt, amíg be nem tekertem őt, aztán elaludt, és ilyen szép kép készült róla.

2.Bum up

Amilyen egyszerűnek tűnik, annyira nem az. Persze, gondolod magadban, dehát a hasán fekszik, mi van ebben olyan különleges. Próbáltál már babát hasra fektetni? Még ha a lábait a pocakja alá is húzza, az arcát soha nem fogod tudni lefotózni ilyen formában. Csak a felét kb. 🙂 A kép lényege, hogy a baba nem vízszintesben fekszik (mindig ez a lényeg), hanem valamilyen „alakzatot” vesz fel.

3.Hands on chin

Azaz áll a kezeken. Igyekszem mindig változatos formában megörökíteni az egyes pózokat, hogy ne legyen egyengalériája minden családnak. És olyan is van, hogy a család szeretne ilyen beállítást, de a babzsákra letéve sehogysem akar összejönni, ezért szükség van szülői segítségre. Így készült ez a kép is, anya kezébe fektettük a babát, és ott állítottam őt be.

4.Részletek

Ez ugyan nem kifejezett póz, de ugyanakkor mégis, mert nem mindegy, hogy az egyes testrészeket milyen formában, milyen pózban fotózzuk le. Részletfotókat lehet készíteni a fülről, szempillákról, a ajkakról, az ujjakról, kézről, lábról.

5.Huck fin

Ebben a pózban a baba a hátán fekszik, a lábai a teste elé vannak „visszahajtva”. Itt is az a lényeg, hogy ne egy hátán „standard” módon fekvő babát fotózzunk le, mert így lesz a képnek dinamikája.

Ha tetszenek a pózok, és szeretnél te is hasonlót a kisbabátokról, keress még a szülés kiírt időpontja előtt, hogy biztosítsd a helyed a stúdióba. Részleteket az újszülött fotózással kapcsolatban ide kattintva találsz.

Ha még gondolkodsz az újszülött fotózáson, itt találsz segítséget, mit gondolj végig. 🙂

Nézd meg újszülött fotózás csomagajánlataimat: