+36 20 232 02 90 info@czifraildiko.hu

Biztosan nem árulok el nagy titkot, ha újra leírom, hogy újszülött fotózásra 10-14 napos korig érdemes hozni a babát, mert ilyenkor még elég sokat és kellően mélyen alszanak ahhoz, hogy fotósorozat készülhessen róluk. Ez azonban Téged, mint anyát tekintve, lehetséges, hogy aggodalommal tölt el:

„Te jó ég, pont akkor kell kamera elé állnom, amikor még nem szedtem össze magam szülés után?”

„Menni is alig bírok, van elég bajom enélkül is!”

„Hogyan legyek magabiztos a fotózáson, amikor alapból nem szeretem, ha fotóznak?”.

Megértelek, én is voltam ebben a helyzetben, úgyhogy tudom, hogy mit érzel, min mész keresztül (amiben nem volt részem, az a fotózás, akkor még nem volt nagyon elterjedt (annyira sem, mint mostanában). És bár kellett volna némi erőfeszítés, hogy összeszedjem magam, de most szívesen visszanézném az újszülöttkori képeket, és magamat is.). A terhesség és a szülés következményei testileg-lelkileg megviselnek minket. Újszülött fotósként gyakran hallom azt anyukáktól a fotózáson, hogy idegesek attól, hogy fotózva lesznek. Ez teljesen jogos aggodalom. De ne felejtsd el, hogy egy tapasztalt újszülött fotós pontosan tudja, hogyan segítsen az aggodalomra okot adó „területek” eltüntetésében. A megfelelő szögek, a jó oldalról érkező fények, és a fény-árnyék viszonyok kialakítása nagyon sokat számít abban, hogy például a szem alatt karikák eltűnjenek. De mit lehet még ezen kívül tenni?

Válassz megfelelő ruhát

Szülést követően a has visszahúzódása még biztosan eltart pár hétig, ezért a megfelelő fazonú és anyagú blúz nagyon sokat tud segíteni az összképen. A testhez tapadó, feszes felsők helyett puha anyagú, lágyesésű darabokat érdemes keresni. Ilyen lehet a sifon, selyem, csipke és még a tüll is.

Textúrák

A textúrák nemcsak érdekessé, izgalmassá teszik az öltözködést, de lágyítják a vonalakat, és emellett segítenek takarni azt, amit szeretnénk. Ha olyan blúzt választasz, ami a nyakkivágásnál, vagy az ujján részletgazdag, ez segít elvonni a figyelmet a kényes részekről. Zárójelben jegyzem meg, hogy a pózok beállításánál is figyelek arra, hogy pocak semmiképpen se látszódjon.

Kiegészítők

Bár ez egyéni ízlés dolga, de azt szoktam javasolni, hogy a feltűnő, hatalmas méretű ékszerek helyett viselj finom, vékony, kicsi, elegáns darabokat. Ugyan eddig még nem találkoztam vaskos nagyláncokkal és hatalmas fülbevalókkal, de a karórára mindig rákérdezek, hogy biztosan maradjon-e a képen.

Színpaletta

Ha megkérdezed, hogy mit szeretnék megmutatni a közös képeken, a válaszom a szülők és a baba közötti kötődés. Nem kell egyik családtagnak jobban kitűnnie a többiek közül. Ezért javaslom a ruha esetén mindig a semleges színválasztást, mert így megmarad az egység a képen, és nem kerül le a fókusz a babáról.

Frizura és smink

Ez pontosan az a terület, ami az előkészületek legfontosabbja, mondhatni az esszenciája. Egy profi sminkes pontosan tudja, hogyan varázsoljon át téged nyúzottból tip-toppá, arról nem beszélve, hogy ez a kényeztetés milyen jót tesz neked mentálisan is.

Egy utolsó gondolat a te fotózásodhoz az újszülött fotózáson

Fotósként (és anyaként) jól tudok azonosulni azokkal az érzelmekkel, amelyeket „friss” anyaként átélsz. Tudom, hogy az eddig megszokotthoz képest másképp érzed magad, nem pont úgy nézel ki, ahogy eddig megszoktad. Kérlek, tekints most a testedre úgy, hogy egy mindenek felett álló folyamaton mész át, amihez rengeteg erőre van szükség. A plusz kilók arra emlékeztessenek, hogy mindent megadtál a kisbabádnak, amikor még a pocakodban volt. Ha így állsz hozzá, egy átgondoltan kiválasztott ruhával és a megfelelő fotóssal az újdonsült anya szépsége fog feltűnni a képeken.

Az újszülött fényképek készítése különleges élmény lehet számotokra. A „mit vegyek fel” rettegett kérdése könnyen megoldható egy kis tervezéssel a fotózás előtt, bízva a kiválasztott újszülött fotósban, és az édes babára összpontosítva.

Ha szeretnél jönni hozzám újszülött fotózásra , ide kattintva találsz információkat, készítsük el a ti fantasztikus sorozatotokat is.