+36 20 232 02 90 info@czifraildiko.hu

Hány napos korig lehet vinni a babát újszülött fotózásra?

Újszülött fotózást általában a baba 14 napos koráig vállalok, ennek a legfőbb oka, hogy a babák pár naposan még kevésbé reagálnak a külvilágból érkező ingerekre. Természetesen vannak kivételek, pl. a koraszülött babák, de ezt minden esetben előre egyeztetjük.

Mik a teendőim fotózás előtt?

Mindenek előtt légy nyugodt, ne izgulj, ne idegeskedj. A fotózáson minden a legnagyobb rendben fog történni. Ha izgulsz, azt a baba megérzi, és nehezen fog elszenderülni.

Nem kötelező, csak opcionális, mielőtt elindultok a fotózásra, ha tudod, tartsd ébren a babát (nem mindenáron, csak ha úgy tudod alakítani). Fontos, hogy olyan ruhát adj rá, amiből könnyen ki lehet őt bújtatni: cipzáras, vagy gombolós/patentos ruhára gondolok, a legjobb, amit lefelé lehet levenni a babáról. Laza ruha legyen, ami nem hagy nyomot a bőrén. 

Vagy közvetlenül indulás előtt etesd őt meg, vagy ha úgy jön ki időben, ha ideértek, akkor is megetetheted.

 

Mit vigyek magammal a fotózásra?

Feltétlenül hozz magaddal:

    • cumit (minden esetben jól jön, ha ti nem használjátok otthon, a fotózáson akkor is nagy segítség),
    • tápszeres baba esetén legalább 3 etetésre elegendő mennyiséget,
    • anyatejes baba esetén – ha tudsz – plusz lefejt anyatejet,
    • puha hajkefét.

Vihetek magammal ruhát, kiegészítőt, plüsst a fotózásra?

Ha van olyan kisruha, vagy egyéb kiegészítő (pl apa szurkolói sálja), amit szeretnétek viszontlátni egy-két képen, hozd magaddal. Kérlek, ezt a fotózás előtt mindenképp jelezd nekem.

Fontos tudnod, hogy a fotózásra nem szükséges hoznod magaddal a babádnak kisruhát, mert az üzletekben nem kapható olyan méretű kisruha, ami szépen, gyűrődésmentesen állna a babán.

A stúdióban minden kis ruha, body, wrap és egyéb kiegészítő megtalálható, ami az újszülött fotózáson szükséges.

Hogyan készüljek testvérfotózásra/családfotózásra?

A fotózásokon csak az újszülött számára tudok biztosítani ruhát, így kérlek, hogy a többi családtag ruházatát illetően, akik a fotón szeretnének szerepelni, az alábbi szempontokat tartsd szem előtt:

– leginkább egyszerű pasztell és föld színeket viseljetek, pl. bézs, fehér, krém, barack, olívazöld, kék, barna, ezek világos árnyalatai.

– a ruha legyen mindenki számára kényelmes, laza, könnyed, egyszerű, a ti stílusotok, amiben jól érzitek magatokat (ing, blúz, póló, anyagát tekintve pamut, sifon, tüll jó mutat a képeken). Fontos, hogy a család ruhájának a színei és stílusa illezkedjenek egymáshoz, harmonizáljanak.

Ha van olyan ruha, amihez ragaszkodtok, akkor kérem ezt is előre jelezni. A közös képeket egyszínű papírháttér előtt készítjük, ez sötétszürke, barna, kék vagy fehér színű.

A fotózást ilyenkor általában a testvérekkel, szülőkkel kezdjük. Leginkább azért, mert a tesó nem biztos, hogy bírná több órán keresztül a várakozást. Ezek a képek viszonylag gyorsan elkészülnek a fotózás elején, ezért a testvérek és a többi unatkozó családtag a közös képek elkészülte után nyugodtan elmehetnek (tudok javasolni a közelben pl. játszóteret), úgyhogy kérlek, úgy készüljetek, hogy legyen, aki elmegy velük (pl apa). Fontos a nyugodt légkör a babának, anyának és nekem is.

Mit ne viseljünk a fotózáson?

Vannak bizonyos dolgok, amik nagyon rontják a szép képet és annak összhatását. Ilyenek a nagyon erős/élénk/harsány színek. Ezért kérlek, ne viseljetek élénk rózsaszínt, sárgát, zöldet, pirosat. Emellett célszerű kerülni a feliratos, és a nagyon mintás ruhadarabokat is.

Van házi kiskedvencünk, elvihetem őt is a fotózásra?

Abban az esetben, ha fegyelmezhető, tiszta, lakásban tartott, szófogadó kisállatról van szó, igen. Kérlek, jelezd előre az igényfelmérőn, hogyha szeretnél hozni pl kutyát is. Mivel a kellékek között van, ami itthoni körülmények között nem tisztítható, ebben az esetben úgy kell összeállítanom a háttereket és egyéb kiegészítőket, hogy a kis kedvencetek is rámehessen. Szintén vele kezdjük a fotózást, így arra kérlek, hogy készüljetek úgy, ha már túl van a fotózáson, legyen, aki elviszi. A kiskedvenccel történő fotózás esetén a választott csomagáron felül 10.000 Ft plusz díjat számítok fel.

újszülött fotózás Székesfehérvár

Meg tudom etetni fotózás közben a kisbabámat?

Természetesen. A fotózás közben a kisbabád a főnök, hozzá igazodunk mindvégig (ezért is tart több órán át a fotózás). Ha enni támad kedve, ezt bármikor megteheti 🙂

Hányféle háttér, kellék közül választhatok?

A kelléktáram folyamatosan bővítem, így egyre többféle háttér, dekoráció, kiegészítő, ruha, wrap és egyéb kellék áll rendelkezésre, gyakorlatilag a szivárvány minden színében. Egyszínű papírháttek (fehér, sötétszürke, aqua kék és kakaó barna színben), barna fine art háttér, világos és sötét deszka háttér, gyapjú flokatik több színben, babzsáktakarók, fiók, kiságy, vödör, fa tál, rengeteg fejpánt, kötött kis sapkák, bonettek, ruhák, wrapok állnak rendelkezésetekre.

Kiválaszthatom én, hogy melyik képeket szeretném kérni retusálva?

Igen, mindenképpen. A fotózást követően készítek egy online albumot, amit megosztok veletek emailen. Ez az album az összes nyersképet tartalmazza, tömörített, vízjelezett változatban. Így a saját otthontotokban, kényelmesen tudjátok átnézni és kiválasztani, hogy melyik képeket szeretnétek megkapni retusálva.

Mi van, ha több kép is megtetszik, mint ami az általunk választott csomagban van?

Természetesen van lehetőségetek plusz képeket rendelni, 2000 Ft-os darabáron.

Mikor és hogyan kapom meg a retusált képeket?

A retusált képeket digitális formában adom át, Google Drive-on vagy a Dropbox-on keresztül, a fotózást követő 2 héten belül. Kivételes esetekben lehet pár nappal több, de ezt minden esetben előre jelzem.

Hol történik a fotózás?

A fotózás Székesfehérváron, a Zsombolyai u. 28. szám alatt található stúdiómban történik. Ez a 30 négyzetméteres „ház” kifejezetten a pici babák fotózására lett kialakítva, itt minden megtalálható, ami a fotózásukhoz, továbbá a fotózás alatt felmerülő igényeihez szükséges: etetni, tisztába tenni, ringatni tudod őt, mindezt zavartalanul teheted.

Kukkants be a stúdióba