+36 20 232 02 90 info@czifraildiko.hu

Gyakran Ismételt Kérdések

Mik a teendőim fotózás előtt?

Mielőtt elindultok a fotózásra, ha tudod, tartsd ébren a babát (nem mindenáron, csak ha úgy tudod alakítani). Ha az időjárás engedi, fürdesd meg őt, a meleg víz segít neki ellazulni. Ha tudod, óvatosan megmoshatod a haját is.

Cipzáras vagy gombolós/patentos ruhát adj rá, amiből könnyen ki lehet bújtatni. A ruha laza legyen, ami nem hagy nyomot a bőrén. A fotózáshoz nem szükséges magaddal ruhát hoznod, mert nálam minden kellék megtalálható, ami a fotózáshoz szükséges.

Vagy közvetlenül indulás előtt etesd őt meg, vagy ha úgy jön ki időben, ha ideértek, akkor is megetetheted.

Mit vigyek magammal a fotózásra?

Feltétlenül hozz magaddal:

  • cumit (amennyiben használjátok ti is otthon, nyugtatásra)
  • tápszeres baba esetén legalább 3 etetésre elegendő mennyiséget
  • anyatejes baba esetén – ha tudsz – plusz lefejt tejet
  • puha hajkefét.

Vihetek magammal ruhát, kiegészítőt, plüsst a fotózásra?

Ha van olyan kisruha, vagy egyéb kiegészítő (pl apa szurkolói sálja), amit szeretnétek viszontlátni egy-két képen, hozd magaddal. Kérlek, ezt előre jelezd nekem az általam kiküldött igényfelmérőn.

Hogyan készüljek testvérfotózásra/családfotózásra?

A fotózásokon csak az újszülött számára tudok biztosítani ruhát, így kérlek, hogy a többi családtagnak, akik a fotón szeretnének szerepelni, hozzatok minta nélküli fehér és/vagy fekete pólót és farmert. Ha van olyan ruha, amihez ragaszkodtok, akkor kérem ezt is előre jelezni. A közös képeket egyszínű papírháttér előtt készítjük, ez sötétszürke, barna, kék vagy fehér színű.

A fotózást ilyenkor általában a testvérekkel, szülőkkel kezdjük. Leginkább azért, mert a tesó nem biztos, hogy bírná több órán keresztül a várakozást. Ezek a képek viszonylag gyorsan elkészülnek a fotózás elején, ezért a testvérek és a többi unatkozó családtag a közös képek elkészülte után nyugodtan elmehetnek (tudok javasolni a közelben pl. játszóteret), úgyhogy kérlek, úgy készüljetek, hogy legyen, aki elmegy velük (pl apa). Fontos a nyugodt légkör a babának, anyának és nekem is.

újszülött fotózás Székesfehérvár

Van házi kiskedvencünk, elvihetem őt is a fotózásra?

Abban az esetben, ha fegyelmezhető, tiszta, lakásban tartott, szófogadó kisállatról van szó, igen. Kérlek, jelezd előre az igényfelmérőn, hogyha szeretnél hozni pl kutyát is. Mivel a kellékek között van, ami itthoni körülmények között nem tisztítható, ebben az esetben úgy kell összeállítanom a háttereket és egyéb kiegészítőket, hogy a kis kedvencetek is rámehessen. Szintén vele kezdjük a fotózást, így arra kérlek, hogy készüljetek úgy, ha már túl van a fotózáson, legyen, aki elviszi. A kiskedvenccel történő fotózás esetén a választott csomagáron felül 10.000 Ft plusz díjat számítok fel.

Meg tudom etetni fotózás közben a kisbabámat?

Természetesen. A fotózás közben a kisbabád a főnök, hozzá igazodunk mindvégig (ezért is tart több órán át a fotózás). Ha enni támad kedve, ezt bármikor megteheti 🙂

Hányféle háttér, kellék közül választhatok?

A kelléktáram folyamatosan bővítem, így egyre többféle háttér, dekoráció, kiegészítő, ruha, wrap és egyéb kellék áll rendelkezésre, gyakorlatilag a szivárvány minden színében. Egyszínű papírháttek (fehér, sötétszürke, aqua kék és kakaó barna színben), barna fine art háttér, világos és sötét deszka háttér, gyapjú flokatik több színben, babzsáktakarók, fiók, kiságy, vödör, fa tál, rengeteg fejpánt, kötött kis sapkák, bonettek, ruhák, wrapok állnak rendelkezésetekre.

családfotózás Székesfehérvár

Kiválaszthatom én, hogy melyik képeket szeretném kérni retusálva?

Igen, mindenképpen. A fotózást követően készítek egy online albumot, amit megosztok veletek emailen. Ez az album az összes nyersképet tartalmazza, tömörített, vízjelezett változatban. Így a saját otthontotokban, kényelmesen tudjátok átnézni és kiválasztani, hogy melyik képeket szeretnétek megkapni retusálva.

Mi van, ha több kép is megtetszik, mint ami az általunk választott csomagban van?

Mindegyik csomag esetén lehetőségetek van plusz képeket rendelni, 2500 Ft-os darabáron.

Mikor és hogyan kapom meg a retusált képeket?

A retusált képeket digitális formában adom át, Google Drive-on vagy a Dropbox-on keresztül, a fotózást követő 2 héten belül. Kivételes esetekben lehet pár nappal több, de ezt minden esetben előre jelzem.

Szeretnék vászonképet, tudsz segíteni?

Igen. Az alap csomagok mellé tudtok választani az extra szolgáltatások közül. Lehetőség van vászonkép, fotókönyv vagy exkluzív díszdoboz rendelésésre is.

Hol történik a fotózás?

A fotózás Székesfehérváron, a Zsombolyai u. 28. szám alatt található stúdiómban történik. Ez a 30 négyzetméteres „ház” kifejezetten a pici babák fotózására lett felkészítve, itt minden megtalálható, ami a fotózásukhoz, továbbá a baba fotózás alatt felmerülő igényeihez szükséges: etetni, tisztába tenni, ringatni tudod őt, mindezt zavartalanul teheted.

[URIS id=582]

Kérhetek a saját otthonomban fotózást?

Tulajdonképpen igen, lifestyle stílusban. Mit is jelent ez pontosan?

Azt, hogy nem viszek magammal a fényképezőgépemen kívül semmi mást. Mellőzöm a stúdiófotózáson már bevált, biztonságos pózokat, titeket és a babát a legtermészetesebb pillanataitokban fotózlak le (pl. tisztábatétel, szoptatás, etetés, meghitt összebújás). Nem viszek magammal plusz fényt (vakut, szoftboxot, stb.), tehát a rendelkezésre álló, otthonotokba bejutó természetes fénnyel dolgozom.

Ebből kifolyólag azok az otthonok felelnek meg a leginkább a lifestyle fotózásra, ahol letisztult terek, letisztult, világos színek a jellemzőek. Nem fogom felforgatni az otthonotokat, nem rögtönzök ott egy „ministúdiót”, tehát a nappalitok, a hálótok és/vagy a babaszoba adják a képek hátterét.